Kouzlo krystalů

 

Za poslední roky obrovsky přibylo lidí, kteří jsou až magicky přitahování minerální říší. Často  ani netuší, proč se jim minerály tak moc začaly líbit, ale tomuto pocitu se nebrání. Postupně ho více a více pouští do svého života. Určitě to znáte i ze svého života, jinak by jste nezabrousili na tyto stránky. 

 A tak se z nás pomalu a jistě stávají schromažďovači krystalů a minerálů, naše domy i zahrady sdílíme nejen se svou rodinou, ale také se spoustou dalších milých bytostí z minerálního světa.

Proč tedy tento "trend" tak vzrůstá a čím dál více lidí si volí život s krystaly? Co nám kameny dávají? Jaké pocity a emoce v nás probouzí? Proč nám intuice tak moc říká, když vidíme nějaký kámen, který je pro nás tím pravým, aby jsme si ho vzali s sebou domů? Co nemáme a krystaly to mají? 

Uzemnění

Naše doba je posedlá technikou všeho druhu, žijeme v prostředí které je plné elektromagnetického smogu a ten narušuje elektromagnetismus našeho těla. Jak se toto narušení projevuje? Naše éterické tělo je jemně hmotnou předlohou tělu fyzickému. Když je narušené jejich spojení, vzniká zkreslený přepis informací do fyzického těla , v lepším případě jen bolesti hlavy a zad nervového původu, časté podráždění, v horším případ to mohou být vážné nemoci nervové soustavy, psychické problémy nebo i rakovina. Požádejte krystal, aby veškerý elektromagnetický smog z vašeho energetického pole transformoval a “učesal” do takové formy, která vašemu tělu neublíží. K těmto účelům jsou vhodné tmavé kameny, jako je třeba skoryl, hematit, magnetit, morion a podobně. 

Očista

Minerály nás buď dokážou “zbavit” toho, co už nám neslouží či nikdy neprospívalo, nebo k nám tyto nežádoucí zkušenosti vůbec nepustí. Do skupiny těch, které rozpouští nežádoucí vlastnosti či stav patří například topaz, celestýn, peridot či tanzanit. Do skupiny minerálů, které nás chrání před něčím, co nechceme prožívat patří například selenit, labradorit, sluneční kámen či tyrkys. Jejich stabilní vibrace dokáže “nakazit” naše energetické pole i buňky našeho těla, posílí naši jemnohmotnou imunitu natolik, že nebudeme přejímat od druhých jejich problémy a energie. 

Stabilita

Od našich kamarádů z minerálního světa se můžeme skvěle učit tomu, co je to čistá vibrace/energie. Minerály nemají emoce a city jako my, jejich vibrace neovlivňuje to, jestli se na ně někdo špatně podíval, zda se dobře vyspaly nebo to, jaké je zrovna venku počasí. Pokud se potřebujete naučit nějaké kvalitě, která vám zatím není vlastní, je dobré mít minerál, který tuto kvalitu má, často u sebe. Jeho vibrace vědomě pouštějte do svého energetického pole ale i fyzického těla. Zkuste se na chvíli zastavit a s minerálem při sobě, si začněte vizualizovat to, jak jeho vibrace prostupují celou vaší aurou a udržují v ní dané kvality. Minerály skvěle slouží jako tzv. ladičky, které pomáhají udržovat čisté tóny.

Čistá vibrační frekvence bezpodmínečné lásky (kunzit), čistá vibrační frekvence nadhledu (akvamarín), čistá vibrační frekvence moudrosti (ametyst).

Láska

Ano, krystaly v nás probouzejí nepodmíněnou lásku. Kupujeme si je proto, že lahodí našemu oku a duši. Sbíráme je bez očekávání, že budou dělat přesně to, co my chceme. Dovolujeme jim měnit naše životy. Milujeme je, i když jsou často otulučené nebo né úplně dokonalé. Mnozí pro lásku k nim, musí po jejich nákupu, žít často chvíli o chlebu :). I přesto všechno nás naplňují vibracemi lásky, pohody a vitality, bezpodmínečně, bez očekávání nás milují a nabízí nám jejich pomoc.

 

Jako nikdo z lidí není úplně dokonalý, tak i krystal nebo geoda nemá úplně pravidelný tvar či barvu. Naopak nás svou jedinečností dokaží vždy mile překvapit. Ke krystalům by jsme měli přistupovat s úctou. Jedině tak nám dokáží čistě předat jejich vibrace a my se na ně lépe dokážeme napojit. Minerály jsou tvořeny pevnou hmotou, která je pravidelně, geometricky uspořádaná do tvaru krystalové mřížky. Jsou to takové maličké bytosti, které obsahují záznamy o vývoji naší Gaii, naší matky Země, miliony let nazpět. Ta představa je naprosto úžasná. I proto v nás krystaly vzbuzují tolik zájmu a nadšení.

Naslouchejte vaší intuici, věřte v magickou moc přírody, otevřete se kouzlu krystalů a uvidíte ve vašem životě zázraky.